Cat de importanta este cunoasterea unei limbi straine in domeniul tehnic?

In momentul actual si in economia actuala, cunoasterea a cel putin o limba straina este o conditie esentiala impusa de anagajatorii din toate domeniile, iar domeniul tehnic nu face exceptie de la aceasta.  Globalizarea e un proces in plina desfasurare, multinationalele se extind rapid, numarul lor de angajati creste vertiginos,  iar oameni din culturi si spatii lingvistice diferite interactioneaza intre ei in limbi de circulatie internationala.  In aceste conditii, in momentul angajarii, cunoasterea limbii engleze la un nivel cel putin mediu devine un criteriu de selectie, iar cunoasterea unei limbi straine aditionale constituie un mare avantaj in procesul de angajare.

De ce sa inveti o limba straina (sau mai multe…) ?

Cele mai cautate limbi straine in domeniul de activitate tehnic  sunt engleza, germana si franceza.  In ultimii ani, insa, cunoasterea limbii engleze a devenit un element atat  de comun, incat nu mai constituie un avantaj in eventualitatea unei angajari, ci o conditie de baza. De aceea, stapanirea unei limbi straine precum germana sau franceza  devine un punct forte in aptitudinile unui candidat. Un candidat care nu stapaneste nicio limba straina are sanse slabe de angajare sau de ascensiune in cadrul unei companii. In multe domenii, in ciuda unei puternice compatibilitati tehnice sau profesionale, necunoasterea unei limbi de circulatie internationala  se poate concretiza intr-un refuz al angajatorului in avantajul unui candidat mai slab pregatit profesional, dar cu mai bune cunostinte lingvistice.

5 motive pentru care engleza it’s a must, indiferent de domeniul tau de activitate

  1. Limba engleza este cea mai folosita de vorbitorii de limbi straine. Cand persoane care vorbesc limbi diferite incearca sa comunice, folosesc limba engleza;
  2. Mai mult decat o limba straina, engleza a devenit limba “business” pretutindeni;
  3. S.U.A. sunt liderul in inovatii tehnice si in dezvoltare economica, asadar, English is a “must”;
  4. In multitudinea de tari care au limba engleza ca limba oficiala, cunoasterea acestei limbi iti deschide oportunitati immediate;
  5. Nu in ultimul rand, cunoasterea limbii engleze iti ofera sansa de a studia in strainatate si implicit, iti ofera acces la o educatie mai buna si la dezvoltarea unor skilluri diferite de cei care nu ies niciodata sa studieze in strainatate;

5 motive pentru care germana it’s a must in domeniul tehnic

  1. In domeniul tehnic si ingineresc, Germania este liderul mondial!
  2. Economia Germaniei este cea mai puternica din Europa si numarul 4 mondial. Gandeste-te cate oportunitati iti poate oferi!
  3. Limba germana este a doua cea mai folosita limba in domeniul stiintific.
  4. Numeroare multinationale isi au sediul principal in Germania
  5. Avand cunostinte de limba engleza, limba germana este mult mai simplu de invatat si asimilat

Importanta cunoasterii unei limbi straine

Cunoasterea unei limbi straine inseamna, in primul rand, posibilitati mult mai mari de comunicare si acces la culturi noi.

Studierea unei limbi straine iti dezvaluie cum gandesc si ce simt alte societati, care sunt experientele, valorile si modul in care se exprima, te pune fata in fata cu o cultura, pe care, daca o cunosti, poti vedea mult mai clar propria ta societate, plusurile si minusurile ei. Invatarea unei limbi se poate face fie prin calatorii in strainatate, fie prin participarea la cursuri de limbi straine.

In societatea actuala internetul joaca un rol extrem de important oferind posibilitatea de a participa la sesiuni de cursuri online de limbi straine.

Cunoasterea a diferite limbi straine este importanta dat fiind faptul ca limbile straine sunt utilizate in toate domeniile, ele aduc oamenii aproape si leaga continente, leaga tari, leaga culturi si civilizatii. Fara cunoasterea si folosirea limbilor straine nu ar exista aliante politice, miscari diplomatice sau relatii internationale.

Daca inca nu ai luat decizia de a invata o limba straina este momentul sa te orientezi spre inscrierea la un curs care sa te ajute sa intelegi notiunile de baza si treptat sa o aprofundezi.

Limbile straine, in 2014, au devenit o necesitate atat in viata de zi cu zi, fiind si un atuu in gasirea unui loc de munca.

Invatarea unei limbi straine reprezinta o investitie in viitorul tau. Asimilarea unei limbi straine de circulatie internationala, cum este limba engleza, te va ajuta sa te descurci excelent intr-o multime de tari din lumea intreaga, fapt care iti va permite sa strabati globul in lung si-n lat fara probleme.

De asemenea, cunoasterea unei limbi exotice este si ea de dorit, intrucat te poate ajuta sa te integrezi mai usor si sa intelegi culturile tarilor dezvoltate (exemple in acest caz: chineza, japoneza etc.).

Surprinzator, dar adevarat: s-a demonstrat ca invatarea unei limbi straine duce la imbunatatirea cunostintelor referitoare la limba nativa a unei persoane! Explicatia? Este simpla. Procesul de invatare, studiul, te determina sa iti analizezi cu atentie propria limba, sa intelegi regulile sale pe care pana atunci le percepeai ca atare.

ÎNSCRIE-TE AICI