ENGLEZĂ

Cursurile noastre sunt structurate pe niveluri de competență, conform Cadrului European Comun de Referință pentru limbi (CEFR). Utilizăm o gamă largă de metode de predare, folosind facilitățile moderne pe care le avem la dispoziție – înregistrări audio/video cu vorbitori nativi, internet etc. Tehnicile de predare sunt adaptate scopului urmărit – de exemplu conversație dirijată pentru fixarea vocabularului și a structurilor gramaticale de bază, lecturi pentru învățarea cuvintelor și traduceri pentru învățarea aspectelor legate de uz.

Limba engleză este o limbă germanică avându-și radacinile în Anglia. In calitate de limba oficiala in 67 de tari, limba engleza este  limba maternă a locuitorilor din Australia, Canada, Commonwealth, Irlandei, Noii Zeelande, Regatului Unit și Statelor Unite ale Americii (cunoscute de asemenea drept „Anglosfera”). Este o limbă folosită intensiv ca limbă secundară sau ca limbă oficială de-a lungul lumii, în special în țări din Commonwealth precum India, Sri Lanka, Pakistan sau Africa de Sud. 

Este limba oficială pentru pentru multe organizatii internationale, este limba oficiala in comunicațiile aeriene și maritime, una din limbile oficiale ale Uniunii Europene, ale Națiunilor Unite sau a Comitetului Olimpic Internațional.

In scoli, limba engleza este limba cea mai studiată limbă străină (48%) din Uniunea Europeană urmată fiind de franceză (32%), germană (18%) și spaniolă (8%). 

Engleza modernă este denumită adesea „lingua franca”, fiind o limbă comună, de comunicare, limba administrației, a documentelor oficiale etc. In Imperiului Roman, funcția de lingua franca era îndeplinită de limba latină. Asa cum tentativa de a crea o lingua franca artificiala (esperanto) a esuat, funcțiile acesteia au fost preluate de limba engleză.

Numar de vorbitori: 360–400 de milioane. Numar de vorbitori ai limbii engleze ca limbă străină: 600–700 de milioane, ocupand locul 2 in lume dupa limba franceza. Limba oficiala in 67 de tari.

Metodologia noastră are la bază sistemul conversațional. Această medodă se prezintă sub forma “ascultă, vezi, repetă și vorbește”. Astfel, împreună cu toate aspectele gramaticale pe care le învățați, veți reuși să vorbiți într-un timp  foarte scurt in limba engleza.

Cursanților noștri le este oferit un program cu un conținut special întocmit în acest scop. Profesioniști, cu o experiență îndelungată în predarea limbii engleze, preferăm un mix de metode de predare.

Scopul nostru principal este să vă ajutăm să stăpâniți cât mai repede și mai bine limba engleza; din acest punct de vedere, vom folosi metodele de predare care s-au dovedit, în experiența noastră, cele mai eficiente pentru îndeplinirea unui anumit obiectiv.

De exemplu, abilitățile de a purta o conversație pe teme generale sunt cel mai bine stimulate prin așa-numita « metodă directă », în care profesorul și cursanții discută exclusiv în limba de curs. Pe de altă parte, exercițiile de traducere facilitează mai bine asimilarea vocabularului și înțelegerea textelor scrise.

 

Pentru a deveni utilizator independent al limbi engleze, s-a stabilit ca o persoana are nevoie de vreun an de zile si de un ritm sustinut de 2 ori pe saptamana de studiu al limbii. Aceasta inseamna 96 de sedinte, adica 4 module, in cazul in care se incepe studierea limbii de la nivelul 0 (zero). Tabelul de mai jos prezinta o structura a unui curs de limba engleza in care studiul limbii incepe cu nivelul zero.

DenumireNumar participantiNivelModulNumar sedinteNumar ore didacticeDurata sedinta
Limba engleza7 – 9 persoaneA12448100 minute
 (incepatori) A22448100 minute
Limba engleza7 – 9 persoaneB12448100 minute
 (intermediar) B22448100 minute
Limba engleza7 – 9 persoaneC12448100 minute
 (avansat) C22448100 minute

* 1 ora didactica tine 50 de minute.

Aceasta structura are caracter orientativ. In general, cursurile se personalizeaza in dependenta de domeniul de activitate, de profilul companiei, de obiectivele pe care le stabilim, de nivelul de la care incepe un curs etc. Cere oferta aici.

Cunoasterea limbii engleze este vitala in zilele noastre. Intr-o lume in continua miscare si schimbare, angajatii trebuie sa se adapteze din mers. Invatarea continua, reconversia profesionala sunt demersuri la care recurg angajatorii mai nou pentru eficientizarea activitatii, fidelizarea angjatilor precum si dezvoltarea pe termen lung a companiei.
Auditul lingvistic trebuie sa faca parte din protocolul de evaluare permanenta intr-o companie care gandeste dezvoltarea pe termen lung.
POLIGLOT Centru de Limbi Straine vine in ajutorul acestor companii cu solutii de testare rapida, dar care pot imbunatati activitatea la nivel de departament sau chiar de companie in general.
Testele noastre contau in:

 1. evaluare scrisa, care presupune un test grila in limba engleza si un eseu pe o tema prestabilita;
 2. evaluare orala, care inseamna o discutie libera cu angajatul in limba engleza pe teme diverse;

Testarile se pot organiza la sediul Clientului sau la sediul nostru. Testarile orale se pot organiza „la distanta” prin telefon sau skype.

O companie poate recurge la auditul lingvistic atunci cand doreste sa angajeze persoane vorbitoare deja de limbi straine si necesita doar stabilirea nivelului de cunostinte, precum si atunci cand doreste sa faca o evaluare interna a angajatilor, in vederea organizarii cursurilor de limba engleza. Auditul ajuta, in acest caz, la incadrarea angajatilor intr-o anumita grupa in functie de nivel. Cere oferta de audit lingvistic aici.

Dimineață

 • Modul A1.1.: nivel incepator
 • Numar sedinte: 12 (24 ore didactice)
 • Durata sedinta: 100 minute (2 ore didactice) *O ora didactica = 50 minute
 • Interval orar: 08:00 – 09:40
 • Frecventa: 2 ori/ saptamana (marti si joi)
 • Nr.module/ nivel: 2 (modul A1.1. + A1.2. = nivel A1)
 • Nr. cursanti in grup: 5 – 6
 • Locatie: din str. Polona 23A, sector 1 (zona P-ta Romana)
 • Data incepere curs: se va comunica
 • Pret modul: 600 lei

Seară

 • Modul A1.1.: nivel incepator
 • Numar sedinte: 12 (24 ore didactice)
 • Durata sedinta: 100 minute (2 ore didactice) *O ora didactica = 50 minute
 • Interval orar: 18:30 – 20:10
 • Frecventa: 2 ori/ saptamana (luni si vineri)
 • Nr.module/ nivel: 2 (modul A1.1. + A1.2. = nivel A1)
 • Nr. cursanti in grup: 5 – 5
 • Locatie: din str. Polona 23A, sector 1 (zona P-ta Romana)
 • Data incepere curs: se va comunica
 • Pret modul: 660 lei

Week-end

 • Modul A1: nivel incepator
 • Numar sedinte: 16 (48 ore didactice)
 • Durata sedinta: 150 minute (3 ore didactice) *O ora didactica = 50 minute
 • Interval orar: 10:00 – 12:30
 • Frecventa: 1 data/ saptamana (sambata)
 • Nr.module/ nivel: 1 (modul A1.1. + A1.2. = nivel A1)
 • Nr. cursanti in grup: 5 – 6
 • Locatie: din str. Polona 23A, sector 1 (zona P-ta Romana)
 • Data incepere curs: se va comunica
 • Pret modul: 1 320 lei

Cursul se adresează oricărei persoane tinere sau adulte, indiferent dacă are cunoştinţe de nivel începător, mediu sau avansat.

Cursurile individuale se tin in intervalul 09 :00 – 21 :00 atat la sediul nostru cat si la sediul clientului. În funcție de nevoile cursanților, vom insista asupra asimilării rapide a deprinderilor de comunicare în limba bulgară, grație metodelor dezvoltate și aplicate de profesorii noștri.

Cine suntem

Poliglot – Centru de Limbi Străine a fost înființat de un grup de profesioniști cu veche experiență în predarea limbilor străine, precum și în realizarea de traduceri și retroversiuni, interpretariat și training. Scopul nostru este unul singur: să le oferim cursanților rezultate concrete și tangibile – adică să vă ajutăm să învățați orice limbă străină din portofoliul nostru, indiferent de dificultate sau de nivelul de competență la care doriți să ajungeți.

Echipa POLIGLOT

Profesorii Poliglot dețin licențe universitare și diplome post-universitare (studii aprofundate și masterat), cu specializări în domeniul filologiei și  toți avand o experiență semnificativă în predarea limbilor străine la toate nivelurile – de la începători la avansați care se pregătesc pentru examenele de nivel C1 – C2 (Graduate Record Examination, Cambridge Proficiency in English, Grosses Deutsches Sprachdiplom etc.). O parte dintre noi avem experienta tarii limba careia o predam datorita studiilor pe care le-am facut in aceste tari sau datorita faptului ca am locuit in aceste tari.

Traducatorii POLIGLOT sunt autorizati de catre Ministerul Justitiei si sunt specializati in traduceri din toate domeniile, cum ar fi : medical, afaceri, drept, construcții, finanțe și bănci, contabilitate, marketing, resurse umane, tehnic, comerț, turism s. a. Interpretii nostri au experienta in traducerea simultana si consecutiva la conferinte sau intalniri de afaceri.

 

ÎNSCRIE-TE AICI