GERMANĂ

Cursurile noastre sunt structurate pe niveluri de competență, conform Cadrului European Comun de Referință pentru limbi (CEFR), pentru a fi adaptate nevoilor tuturor cursanților. Astfel, îmbinăm armonios metodele clasice de predare cu facilitățile moderne pe care le avem la dispoziție – material audio/video, internet etc. Noțiunile de vocabular și de gramatică sunt grupate pe unități tematice și adaptate necesităților cursanților.
Cele mai vorbite limbi germanice sunt:
– engleza și germana, cu aproximativ 300–400 milioane vorbitori
– olandeza cu 23 de milioane de vorbitori
– afrikaans cu mai mult de 6 milioane de vorbitori nativi.
Grupa nordică a limbilor germanice include:
– norvegiana este vorbita ca limba materna de aproximativ 5 milioane de oameni
– daneza, este vorbită de circa 6 milioane de persoane
– suedeza, vorbita de aproximativ 9,2 milioane de oameni
– islandeza și feroeza (care sunt vorbite împreună de un total de 20 de milioane de vorbitori). 

Limbă oficială în: Austria, Belgia, Tirolul de Sud (Italia), Elveția, Germania, Liechtenstein, Luxemburg

În plus, limba germană este vorbită de un număr destul de mare de coloniști germani în SUA, Canada, Mexic, Argentina, Uruguay, Brazilia, Paraguay, Chile, Namibia, Rusia, Kazahstan și Australia.

In plus, limba germana este una dintre cele 3 limbi de lucru ale Comisiei Europene, una dintre cele cinci limbi de lucru ale Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, una dintre cele șase limbi oficiale ale OSCE și una din cele 4 limbi oficiale ale Asociației Europene de Liber Schimb.

GERMANIA

Cu o populație de 82 de milioane de locuitori, Germania este cea mai populată țară din Uniunea Europeană. Cele mai mari orase din Germania sunt: Berlin, Hamburg, Munich, Köln, Frankfurt, Stuttgart, Düsseldorf Köln, Essen, Dortmund, Duisburg și Bochum.

 

 

Metodologia noastră are la bază sistemul conversațional. Această medodă se prezintă sub forma “ascultă, vezi, repetă și vorbește”. Astfel, împreună cu toate aspectele gramaticale pe care le învățați, veți reuși să vorbiți într-un timp  foarte scurt in limba germana.

Cursanților noștri le este oferit un program cu un conținut special întocmit în acest scop. Profesioniști, cu o experiență îndelungată în predarea limbii germane, preferăm un mix de metode de predare.

Scopul nostru principal este să vă ajutăm să stăpâniți cât mai repede și mai bine limba germana; din acest punct de vedere, vom folosi metodele de predare care s-au dovedit, în experiența noastră, cele mai eficiente pentru îndeplinirea unui anumit obiectiv.

De exemplu, abilitățile de a purta o conversație pe teme generale sunt cel mai bine stimulate prin așa-numita « metodă directă », în care profesorul și cursanții discută exclusiv în limba de curs. Pe de altă parte, exercițiile de traducere facilitează mai bine asimilarea vocabularului și înțelegerea textelor scrise.

 

Pentru a deveni utilizator independent al limbii germane, s-a stabilit ca o persoana are nevoie de vreun an de zile si de un ritm sustinut de 2 ori pe saptamana de studiu al limbii. Aceasta inseamna 96 de sedinte, adica 4 module, in cazul in care se incepe studierea limbii de la nivelul 0 (zero). Tabelul de mai jos prezinta o structura a unui curs de limba engleza in care studiul limbii incepe cu nivelul zero.

DenumireNumar participantiNivelModulNumar sedinteNumar ore didacticeDurata sedinta
Limba germana7 – 9 persoaneA12448100 minute
 (incepatori) A22448100 minute
Limba germana7 – 9 persoaneB12448100 minute
 (intermediar) B22448100 minute
Limba germana7 – 9 persoaneC12448100 minute
 (avansat) C22448100 minute

* 1 ora didactica tine 50 de minute.

Aceasta structura are caracter orientativ. In general, cursurile se personalizeaza in dependenta de domeniul de activitate, de profilul companiei, de obiectivele pe care le stabilim, de nivelul de la care incepe un curs etc. Cere oferta aici.

Cunoasterea limbii germane este vitala in zilele noastre. Intr-o lume in continua miscare si schimbare, angajatii trebuie sa se adapteze din mers. Invatarea continua, reconversia profesionala sunt demersuri la care recurg angajatorii mai nou pentru eficientizarea activitatii, fidelizarea angjatilor precum si dezvoltarea pe termen lung a companiei.
Auditul lingvistic trebuie sa faca parte din protocolul de evaluare permanenta intr-o companie care gandeste dezvoltarea pe termen lung.
POLIGLOT Centru de Limbi Straine vine in ajutorul acestor companii cu solutii de testare rapida, dar care pot imbunatati activitatea la nivel de departament sau chiar de companie in general.
Testele noastre contau in:

 1. evaluare scrisa, care presupune un test grila in limba germana si un eseu pe o tema prestabilita;
 2. evaluare orala, care inseamna o discutie libera cu angajatul in limba germana pe teme diverse;

Testarile se pot organiza la sediul Clientului sau la sediul nostru. Testarile orale se pot organiza „la distanta” prin telefon sau skype.

O companie poate recurge la auditul lingvistic atunci cand doreste sa angajeze persoane vorbitoare deja de limbi straine si necesita doar stabilirea nivelului de cunostinte, precum si atunci cand doreste sa faca o evaluare interna a angajatilor, in vederea organizarii cursurilor de limba engleza. Auditul ajuta, in acest caz, la incadrarea angajatilor intr-o anumita grupa in functie de nivel. Cere oferta de audit lingvistic aici.

Dimineață

 • Modul A1.1.: nivel incepator
 • Numar sedinte: 12 
 • Durata sedinta: 100 minute 
 • Interval orar: 08:00 – 09:40
 • Frecventa: 2 ori/ saptamana (luni si miercuri)
 • Nr.module/ nivel: 2 (modul A1.1. + A1.2. = nivel A1)
 • Nr. cursanti in grup: 5 – 6
 • Locatie: din str. Polona 23A, sector 1 (zona P-ta Romana)
 • Data incepere curs: se va comunica
 • Pret modul660 lei

Seară

 • Modul A1.1.: nivel incepator
 • Numar sedinte: 12
 • Durata sedinta: 100 minute
 • Interval orar: 18:30 – 20:10
 • Frecventa: 2 ori/ saptamana (luni si miercuri)
 • Nr.module/ nivel: 2 (modul A1.1. + A1.2. = nivel A1)
 • Nr. cursanti in grup: 5 – 6
 • Locatie: din str. Polona 23A, sector 1 (zona P-ta Romana)
 • Data incepere curs: se va comunica
 • Pret modul: 720 lei

Week-end

 • Modul A1: nivel incepator
 • Numar sedinte: 16 (48 ore didactice)
 • Durata sedinta: 150 minute (3 ore didactice) *O ora didactica = 50 minute
 • Iânterval orar: 10:00 – 12:30
 • Frecventa: 1 data/ saptamana (sambata)
 • Nr.module/ nivel: 1 (modul A1.1. + A1.2. = nivel A1)
 • Nr. cursanti in grup: 5 – 6
 • Locatie: din str. Polona 23A, sector 1 (zona P-ta Romana)
 • Data incepere curs: se va comunica
 • Pret modul: 1 440 lei

Cursul se adresează oricărei persoane tinere sau adulte, indiferent dacă are cunoştinţe de nivel începător, mediu sau avansat.

Cursurile individuale se tin in intervalul 09 :00 – 21 :00 atat la sediul nostru cat si la sediul clientului. În funcție de nevoile cursanților, vom insista asupra asimilării rapide a deprinderilor de comunicare în limba bulgară, grație metodelor dezvoltate și aplicate de profesorii noștri.

Cine suntem

Poliglot – Centru de Limbi Străine a fost înființat de un grup de profesioniști cu veche experiență în predarea limbilor străine, precum și în realizarea de traduceri și retroversiuni, interpretariat și training. Scopul nostru este unul singur: să le oferim cursanților rezultate concrete și tangibile – adică să vă ajutăm să învățați orice limbă străină din portofoliul nostru, indiferent de dificultate sau de nivelul de competență la care doriți să ajungeți.

Echipa POLIGLOT

Profesorii Poliglot dețin licențe universitare și diplome post-universitare (studii aprofundate și masterat), cu specializări în domeniul filologiei și  toți avand o experiență semnificativă în predarea limbilor străine la toate nivelurile – de la începători la avansați care se pregătesc pentru examenele de nivel C1 – C2 (Graduate Record Examination, Cambridge Proficiency in English, Grosses Deutsches Sprachdiplom etc.). O parte dintre noi avem experienta tarii limba careia o predam datorita studiilor pe care le-am facut in aceste tari sau datorita faptului ca am locuit in aceste tari.

Traducatorii POLIGLOT sunt autorizati de catre Ministerul Justitiei si sunt specializati in traduceri din toate domeniile, cum ar fi : medical, afaceri, drept, construcții, finanțe și bănci, contabilitate, marketing, resurse umane, tehnic, comerț, turism s. a. Interpretii nostri au experienta in traducerea simultana si consecutiva la conferinte sau intalniri de afaceri.

 

ÎNSCRIE-TE AICI