Importanta cunoasterii unei limbi straine

Cunoasterea unei limbi straine inseamna, in primul rand, posibilitati mult mai mari de comunicare si acces la culturi noi.

Studierea unei limbi straine iti dezvaluie cum gandesc si ce simt alte societati, care sunt experientele, valorile si modul in care se exprima, te pune fata in fata cu o cultura, pe care, daca o cunosti, poti vedea mult mai clar propria ta societate, plusurile si minusurile ei. Invatarea unei limbi se poate face fie prin calatorii in strainatate, fie prin participarea la cursuri de limbi straine.

In societatea actuala internetul joaca un rol extrem de important oferind posibilitatea de a participa la sesiuni de cursuri online de limbi straine.

Cunoasterea a diferite limbi straine este importanta dat fiind faptul ca limbile straine sunt utilizate in toate domeniile, ele aduc oamenii aproape si leaga continente, leaga tari, leaga culturi si civilizatii. Fara cunoasterea si folosirea limbilor straine nu ar exista aliante politice, miscari diplomatice sau relatii internationale.

Daca inca nu ai luat decizia de a invata o limba straina este momentul sa te orientezi spre inscrierea la un curs care sa te ajute sa intelegi notiunile de baza si treptat sa o aprofundezi.

Limbile straine, in 2014, au devenit o necesitate atat in viata de zi cu zi, fiind si un atuu in gasirea unui loc de munca.

Invatarea unei limbi straine reprezinta o investitie in viitorul tau. Asimilarea unei limbi straine de circulatie internationala, cum este limba engleza, te va ajuta sa te descurci excelent intr-o multime de tari din lumea intreaga, fapt care iti va permite sa strabati globul in lung si-n lat fara probleme.

De asemenea, cunoasterea unei limbi exotice este si ea de dorit, intrucat te poate ajuta sa te integrezi mai usor si sa intelegi culturile tarilor dezvoltate (exemple in acest caz: chineza, japoneza etc.).

Surprinzator, dar adevarat: s-a demonstrat ca invatarea unei limbi straine duce la imbunatatirea cunostintelor referitoare la limba nativa a unei persoane! Explicatia? Este simpla. Procesul de invatare, studiul, te determina sa iti analizezi cu atentie propria limba, sa intelegi regulile sale pe care pana atunci le percepeai ca atare.