POLONEZĂ

V-ați gândit vreodată să studiați o limbă străină care cunoaşte cinci genuri: neutru, feminin şi trei genuri pentru masculin (personal, animat şi neanimat) şi şapte cazuri? Sau o limbă a cărei topică a cuvintelor în propoziții este flexibilă? Aceasta este limba polonăiar cursurile Echo de limba polonă pot fi organizate fie individual, fie în variantă de grup.

Una dintre cele mai expresive limbi slave, polona vă va fi predată la Centrul de Limbi Străine Poliglot de către profesori cu experiență îndelungată, cu specializare universitară la Facultatea de Limbi Străine de la Universitatea din București și stagii de pregătire în centre din Varșovia, Katowice și Cracovia.

 

Limba polonă este vorbită de majoritatea locuitorilor din Polonia, iar după Rusia și Ucraina este cea mai vorbită limbă slavă. Aceasta a fost de-a lungul timpului influenţată de foarte multe limbi precum latina, ceha, franceza, germana, italiana, rusa şi recent a fost invadată de termeni din limba engleză dar după 1945, polona a devenit o limbă extrem de omogenă în ciuda faptului că dialectele regionale au persistat.

Utilizăm aceleași metode și materiale de predare dezvoltate de universitățile poloneze, recunoscute în Europa ca unele dintre cele mai performante în ceea ce privește sistemele de predare a limbilor străine pentru cursanți adulți.

Metodologia noastră are la bază sistemul conversațional. Această medodă se prezintă sub forma “ascultă, vezi, repetă și vorbește” in limba poloneza. Astfel, împreună cu toate aspectele gramaticale pe care le învățați, veți reuși să vorbiți într-un timp  foarte scurt.

Cursanților noștri le este oferit un program cu un conținut special întocmit în acest scop. Profesioniști, cu o experiență îndelungată în predarea limbii poloneze, preferăm un mix de metode de predare.

Scopul nostru principal este să vă ajutăm să stăpâniți cât mai repede și mai bine limba poloneza; din acest punct de vedere, vom folosi metodele de predare care s-au dovedit, în experiența noastră, cele mai eficiente pentru îndeplinirea unui anumit obiectiv.

De exemplu, abilitățile de a purta o conversație pe teme generale sunt cel mai bine stimulate prin așa-numita « metodă directă », în care profesorul și cursanții discută exclusiv în limba de curs. Pe de altă parte, exercițiile de traducere facilitează mai bine asimilarea vocabularului și înțelegerea textelor scrise.

Pentru a deveni utilizator independent al limbii poloneze, s-a stabilit ca o persoana are nevoie de vreun an si jumatate si de un ritm sustinut de 2 ori pe saptamana de studiu al limbii. Aceasta inseamna 120 de sedinte, adica 4 module, in cazul in care se incepe studierea limbii de la nivelul 0 (zero). Tabelul de mai jos prezinta o structura a unui curs de limba poloneza in care studiul limbii incepe cu nivelul zero.

DenumireNumar participantiNivelModulNumar sedinteNumar ore didacticeDurata sedinta
Limba poloneză7 – 9 persoaneA13060100 minute
 (incepatori) A23060100 minute
Limba poloneză7 – 9 persoaneB13060100 minute
 (intermediar) B23060100 minute
Limba poloneză7 – 9 persoaneC13060100 minute
 (avansat) C23060100 minute

* 1 ora didactica tine 50 de minute.

Aceasta structura are caracter orientativ. In general, cursurile de limba poloneza se personalizeaza in dependenta de domeniul de activitate, de profilul companiei, de obiectivele pe care le stabilim, de nivelul de la care incepe un curs etc. Cere oferta de curs de limba poloneza aici.

Cunoasterea limbii engleze este vitala in zilele noastre. Intr-o lume in continua miscare si schimbare, angajatii trebuie sa se adapteze din mers. Invatarea continua, reconversia profesionala sunt demersuri la care recurg angajatorii mai nou pentru eficientizarea activitatii, fidelizarea angjatilor precum si dezvoltarea pe termen lung a companiei.
Auditul lingvistic trebuie sa faca parte din protocolul de evaluare permanenta intr-o companie care gandeste dezvoltarea pe termen lung.
POLIGLOT Centru de Limbi Straine vine in ajutorul acestor companii cu solutii de testare rapida, dar care pot imbunatati activitatea la nivel de departament sau chiar de companie in general.
Testele noastre contau in:

 1. evaluare scrisa, care presupune un test grila in limba engleza si un eseu pe o tema prestabilita;
 2. evaluare orala, care inseamna o discutie libera cu angajatul in limba engleza pe teme diverse;

Testarile se pot organiza la sediul Clientului sau la sediul nostru. Testarile orale se pot organiza „la distanta” prin telefon sau skype.

O companie poate recurge la auditul lingvistic atunci cand doreste sa angajeze persoane vorbitoare deja de limbi straine si necesita doar stabilirea nivelului de cunostinte, precum si atunci cand doreste sa faca o evaluare interna a angajatilor, in vederea organizarii cursurilor de limba engleza. Auditul ajuta, in acest caz, la incadrarea angajatilor intr-o anumita grupa in functie de nivel. Cere oferta de audit lingvistic aici.

Dimineață

 • Modul A1.1.: nivel incepator
 • Numar sedinte: 15 
 • Durata sedinta: 100 minute 
 • Interval orar: 10:00 – 11:40
 • Frecventa: 2 ori/ saptamana (luni si miercuri)
 • Nr.module/ nivel: 2 (modul A1.1. + A1.2. = nivel A1)
 • Nr. cursanti in grup: 5 – 6
 • Locatie: din str. Polona 23A, sector 1 (zona P-ta Romana)
 • Data incepere curs: se va comunica
 • Pret modul: 825 lei

Seară

 • Modul A1.1.: nivel incepator
 • Numar sedinte: 15 
 • Durata sedinta: 100 minute 
 • Interval orar: 18:00 – 19:40
 • Frecventa: 2 ori/ saptamana (luni si miercuri)
 • Nr.module/ nivel: 2 (modul A1.1. + A1.2. = nivel A1)
 • Nr. cursanti in grup: 5 – 6
 • Locatie: din str. Polona 23A, sector 1 (zona P-ta Romana)
 • Data incepere curs: se va comunica
 • Pret modul: 900 lei

Week-end

 • Modul A1: nivel incepator
 • Numar sedinte: 20 
 • Durata sedinta: 150 minute (3 ore didactice) *O ora didactica = 50 minute
 • Interval orar: 10:00 – 12:30
 • Frecventa: 1 data/ saptamana (sambata)
 • Nr.module/ nivel: 1 (modul A1.1. + A1.2. = nivel A1)
 • Nr. cursanti in grup: 5 – 6
 • Locatie: din str. Polona 23A, sector 1 (zona P-ta Romana)
 • Data incepere curs: se va comunica
 • Pret modul: 1 800 lei

Cursul se adresează oricărei persoane tinere sau adulte, indiferent dacă are cunoştinţe de nivel începător, mediu sau avansat.

Cursurile individuale se tin in intervalul 09 :00 – 21 :00 atat la sediul nostru cat si la sediul clientului. În funcție de nevoile cursanților, vom insista asupra asimilării rapide a deprinderilor de comunicare în limba bulgară, grație metodelor dezvoltate și aplicate de profesorii noștri.

Cine suntem

Poliglot – Centru de Limbi Străine a fost înființat de un grup de profesioniști cu veche experiență în predarea limbilor străine, precum și în realizarea de traduceri și retroversiuni, interpretariat și training. Scopul nostru este unul singur: să le oferim cursanților rezultate concrete și tangibile – adică să vă ajutăm să învățați orice limbă străină din portofoliul nostru, indiferent de dificultate sau de nivelul de competență la care doriți să ajungeți.

Echipa POLIGLOT

Profesorii Poliglot dețin licențe universitare și diplome post-universitare (studii aprofundate și masterat), cu specializări în domeniul filologiei și  toți avand o experiență semnificativă în predarea limbilor străine la toate nivelurile – de la începători la avansați care se pregătesc pentru examenele de nivel C1 – C2 (Graduate Record Examination, Cambridge Proficiency in English, Grosses Deutsches Sprachdiplom etc.). O parte dintre noi avem experienta tarii limba careia o predam datorita studiilor pe care le-am facut in aceste tari sau datorita faptului ca am locuit in aceste tari.

Traducatorii POLIGLOT sunt autorizati de catre Ministerul Justitiei si sunt specializati in traduceri din toate domeniile, cum ar fi : medical, afaceri, drept, construcții, finanțe și bănci, contabilitate, marketing, resurse umane, tehnic, comerț, turism s. a. Interpretii nostri au experienta in traducerea simultana si consecutiva la conferinte sau intalniri de afaceri.

 

ÎNSCRIE-TE AICI