SUEDEZĂ

Suedeza, daneza și norvegiana reprezintă, din punct de vedere practic, un grup de limbi reciproc inteligibile. Altfel spus, locuitorii Peninsulei Scandinave (cu excepția finlandezilor) se pot înțelege între ei fără a apela la serviciile unui traducător, mult mai ușor decât se înțeleg românii și italienii. Învățând suedeza veți avea acces și la norvegiană și daneză.

Limba suedeza, limba oficiala in Suedia, este o limba germanica, din grupa limbilor scandinave. Este limba scandinava cu cel mai mare numar de vorbitori nativi.
Este o limba asemanatoare cu norvegiana si daneza (indeosebi in vocabular si sintaxa, dar cu deosebiri in fonetica) cu care este reciproc inteligibila.

Suedeza a capatat, mai ales in ultimele decenii, numeroase imprumuturi din limba engleza. Limba suedeza se scrie cu alfabet latin, si are ortografie etimologica (necesitand indicatii de pronuntare pentru straini).

Cursurile de limba suedeza la urmaresc dezvoltarea celor cinci competente fundamentale (intelegerea limbii vorbite, exprimarea orala, intelegerea limbii scrise, redactarea corecta a unui text scris, interactiunea in conversatie) in scopul folosirii active a limbii in situatii concrete.

Metodologia noastră are la bază sistemul conversațional. Această medodă se prezintă sub forma “ascultă, vezi, repetă și vorbește” in limba suedeza. Astfel, împreună cu toate aspectele gramaticale pe care le învățați, veți reuși să vorbiți într-un timp foarte scurt.

Cursanților noștri le este oferit un program cu un conținut special întocmit în acest scop. Profesioniști, cu o experiență îndelungată în predarea limbii suedeze, preferăm un mix de metode de predare.

Scopul nostru principal este să vă ajutăm să stăpâniți cât mai repede și mai bine limba suedeza; din acest punct de vedere, vom folosi metodele de predare care s-au dovedit, în experiența noastră, cele mai eficiente pentru îndeplinirea unui anumit obiectiv.

De exemplu, abilitățile de a purta o conversație pe teme generale sunt cel mai bine stimulate prin așa-numita « metodă directă », în care profesorul și cursanții discută exclusiv în limba de curs. Pe de altă parte, exercițiile de traducere facilitează mai bine asimilarea vocabularului și înțelegerea textelor scrise.

Pentru a deveni utilizator independent al limbii suedeze, s-a stabilit ca o persoana are nevoie de vreun an si trei luni si de un ritm sustinut de 2 ori pe saptamana de studiu al limbii. Aceasta inseamna 112 de sedinte, adica 4 module, in cazul in care se incepe studierea limbii de la nivelul 0 (zero). Tabelul de mai jos prezinta o structura a unui curs de limba suedeza in care studiul limbii incepe cu nivelul zero.

DenumireNumar participantiNivelModulNumar sedinteNumar ore didacticeDurata sedinta
Limba suedeză7 – 9 persoaneA12448100 minute
 (incepatori) A22448100 minute
Limba suedeză7 – 9 persoaneB12448100 minute
 (intermediar) B22448100 minute
Limba suedeză7 – 9 persoaneC12448100 minute
 (avansat) C22448100 minute

* 1 ora didactica tine 50 de minute.

Aceasta structura are caracter orientativ. In general, cursurile se personalizeaza in dependenta de domeniul de activitate, de profilul companiei, de obiectivele pe care le stabilim, de nivelul de la care incepe un curs etc. Cere oferta aici.

Cunoasterea unei limbi straine este vitala in zilele noastre, iar limba suedeza cunoaste o expansiune din ce in ce mai mare in fiecare zi. Intr-o lume in continua miscare si schimbare, angajatii trebuie sa se adapteze din mers. Invatarea continua, reconversia profesionala sunt demersuri la care recurg angajatorii, mai nou, pentru eficientizarea activitatii, fidelizarea angjatilor precum si dezvoltarea pe termen lung a companiei.

Auditul lingvistic trebuie sa faca parte din protocolul de evaluare permanenta intr-o companie care gandeste dezvoltarea pe termen lung.

POLIGLOT Centru de Limbi Straine vine in ajutorul acestor companii cu solutii de testare rapida, dar care pot imbunatati activitatea la nivel de departament sau chiar de companie in general.

Testele noastre constau in:

 1. evaluare scrisa, care presupune un test grila in limba suedeza si un eseu pe o tema prestabilita;
 2. evaluare orala, care inseamna o discutie libera in limba suedeza cu angajatul pe teme diverse;

Testarile se pot organiza la sediul Clientului sau la sediul nostru. Testarile orale se pot organiza „la distanta” prin telefon sau skype.

O companie poate recurge la testarea lingvistica atunci cand doreste sa angajeze persoane vorbitoare deja de limbi straine si necesita doar stabilirea nivelului de cunostinte, precum si atunci cand doreste sa faca o evaluare interna a angajatilor, in vederea organizarii unui curs de limba suedeza. Auditul ajuta, in acest caz, la incadrarea angajatilor intr-o anumita grupa in functie de nivel. Cere oferta de audit lingvistic aici.

Dimineață

 • Modul A1.1.: nivel incepator
 • Numar sedinte: 15 
 • Durata sedinta: 100 minute 
 • Interval orar: 10:00 – 11:40
 • Frecventa: 2 ori/ saptamana (luni si miercuri)
 • Nr.module/ nivel: 2 (modul A1.1. + A1.2. = nivel A1)
 • Nr. cursanti in grup: 5 – 6
 • Locatie: din str. Polona 23A, sector 1 (zona P-ta Romana)
 • Data incepere curs: se va comunica
 • Pret modul: 825 lei

Seară

 • Modul A1.1.: nivel incepator
 • Numar sedinte: 15 
 • Durata sedinta: 100 minute 
 • Interval orar: 18:00 – 19:40
 • Frecventa: 2 ori/ saptamana (luni si miercuri)
 • Nr.module/ nivel: 2 (modul A1.1. + A1.2. = nivel A1)
 • Nr. cursanti in grup: 5 – 6
 • Locatie: din str. Polona 23A, sector 1 (zona P-ta Romana)
 • Data incepere curs: se va comunica
 • Pret modul: 825 lei

Week-end

 • Modul A1: nivel incepator
 • Numar sedinte: 20 
 • Durata sedinta: 150 minute 
 • Interval orar: 10:00 – 12:30
 • Frecventa: 1 data/ saptamana (sambata)
 • Nr.module/ nivel: 1 (modul A1.1. + A1.2. = nivel A1)
 • Nr. cursanti in grup: 5 – 6
 • Locatie: din str. Polona 23A, sector 1 (zona P-ta Romana)
 • Data incepere curs: se va comunica
 • Pret modul: 1 650 lei

Cursul se adresează oricărei persoane tinere sau adulte, indiferent dacă are cunoştinţe de nivel începător, mediu sau avansat.

Cursurile individuale se tin in intervalul 09 :00 – 21 :00 atat la sediul nostru cat si la sediul clientului. În funcție de nevoile cursanților, vom insista asupra asimilării rapide a deprinderilor de comunicare în limba bulgară, grație metodelor dezvoltate și aplicate de profesorii noștri.

Cine suntem

Poliglot – Centru de Limbi Străine a fost înființat de un grup de profesioniști cu veche experiență în predarea limbilor străine, precum și în realizarea de traduceri și retroversiuni, interpretariat și training. Scopul nostru este unul singur: să le oferim cursanților rezultate concrete și tangibile – adică să vă ajutăm să învățați orice limbă străină din portofoliul nostru, indiferent de dificultate sau de nivelul de competență la care doriți să ajungeți.

Echipa POLIGLOT

Profesorii Poliglot dețin licențe universitare și diplome post-universitare (studii aprofundate și masterat), cu specializări în domeniul filologiei și  toți avand o experiență semnificativă în predarea limbilor străine la toate nivelurile – de la începători la avansați care se pregătesc pentru examenele de nivel C1 – C2 (Graduate Record Examination, Cambridge Proficiency in English, Grosses Deutsches Sprachdiplom etc.). O parte dintre noi avem experienta tarii limba careia o predam datorita studiilor pe care le-am facut in aceste tari sau datorita faptului ca am locuit in aceste tari.

Traducatorii POLIGLOT sunt autorizati de catre Ministerul Justitiei si sunt specializati in traduceri din toate domeniile, cum ar fi : medical, afaceri, drept, construcții, finanțe și bănci, contabilitate, marketing, resurse umane, tehnic, comerț, turism s. a. Interpretii nostri au experienta in traducerea simultana si consecutiva la conferinte sau intalniri de afaceri.

 

ÎNSCRIE-TE AICI