TESTARI / EXAMENE

Testari / evaluari – audit lingvistic

Auditul lingvistic reprezinta serviciul de testare a nivelului de cunoastere a limbii straine de catre angajatilii companiilor interesate. Profesorii POLIGLOT Centru de Limbi Straine au pregatirea si experienta necesara evaluarii obiective a angajatilor si pun la dispozitie un spectru larg de teste, elaborate in urma vaste experiente pe care o au. Testele noastre respecta indicatorii de evaluare ai Cadrului European Comun de Referinţă pentru Limbi Străine (Descarca detalii aici). Respectiv, prin aceste teste se apreciaza nivelul de cunoastere a limbilor straine pentru cele 3 aspecte :

 • Intelegereascultare, eventual, citire (daca este cazul);
 • Vorbire – participarea la o conversatie, exprimarea orala;
 • Scriere – acuratetea gramaticala, coerenta mesajului transmis;

Auditul lingvistic se poate realiza fie pentru o persoana, fie pentru un grup de personae, angajati ai companiei, sau pentru potentialii angajati, care urmeaza sa detina pozitii ce presupun cunoastrea unei limbi straine. In urma evaluarii, se elaboreaza un raport de audit care urmareste indicatorii de evaluare sus-numiti, raport care va cuprinde detalii precum : cat de repede si exact intelege mesajul interlocutorului, cat de usor formuleaza un raspuns sau un argument, daca stie anumiti termeni din domeniul sau de activitate, daca foloseste un vocabular elaborat sau unul limitat, daca face greseli gramaticale si cat de mult modifica aceste greseli interpretarea mesajului etc.

Mai exact, auditul lingvistic pe care il realizeaza POLIGLOT Centru de Limbi Straine, inseamna :

Un test scris care consta :

a) intr-un test grila – 20 de intrebari (stabileste nivelul de gramatica pe care persoana evaluata il are) ;

b) intr-un eseu, prin care se verifica coerenta si lejeritatea cu care un candidat redacteaza un mesaj pe o tema anume ;

Un test oral, telefonic sau face-to-face, consta :

     a) intr-un dialog pe teme diverse pentru a se stabili coerenta  persoanei testate

 1. b) un dialog din aria de activitate a angajatului, in cazul in care se evalueaza candidati, ce vor fi incadrati pe un post, care prevede stapanirea unor termeni specifici – medicali, financiar-bancari, constructii, juridic, marketing, logistica etc.;

Astfel, pentru a construi si implementa proiecte sustenabile, vom aplica urmatoarele sisteme de evaluare si vom parcurge urmatoarele etape:

– Telefonic (oral) – pentru evaluarea nivelului de limba ce tine de receptionarea mesajului si formularea raspuns; structura dialogului fiind aceeasi cu cea a dialogului face-to-face, doar ca se evita deplasarea persoanei la locul testarii, economisindu-se in acest fel timp si bani ; feedback-ul pentru testarea orala (telefonica sau face-to-face) se redacteaza fie imediat, fie in 24 de ore;

– Face-to-face (scris sau oral) – pentru evaluarea nivelului de limba in ceea ce priveste intelegere (receptionarea) unui mesaj si formularea unui raspuns, in cazul in care testarea se face la sediul clientului sau al nostru, acest tip de testare practicandu-se atunci cand :

 • se evalueaza mai multe persoane in acelas timp, eventual, mai multe persoane evaluate pentru aceleasi competente ;

 • compania angajatoare insista sa creeze un cadru formal pentru evaluare ;

 • persoanele evaluate sunt deja angajate, iar evaluarea se face in scopul incadrarii intr-un grup cu acelasi nivel de limba pentru un curs care urmeaza a fi organizat ; feed-back-ul pentru testarea scrisa se elaboreaza in 24 de ore dupa primirea raspunsului din partea persoanei evaluate;

 • Etapa 1 – Identificam nevoia ;
 • Etapa 2 – Agream forma optima de contract;
 • Etapa 3 – Definim strategia ;
 • Etapa 4 – Evaluam fiecare cursant ;
 • Etapa 5 – Livram feedback-ul ;

Pentru:
– Teste personalizate ;
– Locatii: oriunde in tara;
– Monitorizare continua a proiectelor;
– Tehnici de evaluare moderne ;
– Feedback permanent ;

POLIGLOT Centru de Limbi Straine in cifre

 • 10 ani de experienta
 • Mii de pagini traduse din si in toate limbile
 • Mii de ore de interpretariat
 • 50 de limbi straine in portofoliu
 • Peste 200 de traducatori in toata tara
 • Peste 1000 de clienti fideli

Testarea / evaluarea îți oferă acces la o slujbă bine plătită!

Testari / evaluare limba germana

Germana este o limbă cheie în Uniunea Europeană. Imaginaţi-vă doar că fiecare a zecea carte publicată în lume este scrisă în limba germană!

Testari / evaluare limba italiana

Aceasta este o limba cu o istorie impresionantă în spatele căreia se ascund o arhitectură, literatură, pictură şi sculptură importante.

Testari / evaluare limba spaniolă

Aproximativ 322 de milioane de oameni vorbesc spaniola ca limbă maternă. După chineză şi engleză este a treia limbă vorbită în lume.

Testari / evaluare limba franceză

Franceza este o limbă romanică, alături de spaniolă, italiană, provensală, română, catalană dar are un număr de caracteristici speciale.

Testari / evaluare arabă

Araba dialectală există într-o multitudine de formate şi este derivată din araba clasică. Aceste dialecte nu se scriu, dar sunt vorbite.

Testari / evaluare greacă

Aceasta este o limba cu o istorie impresionantă în spatele căreia se ascund o arhitectură, literatură, pictură şi sculptură importante.

Testari / evaluare chineză

Este o limbă vorbită de mai mult de 500 de milioane de oameni. Are o structură gramaticală cu un vocabular bogat în care poți construi cuvinte cu uşurinţă.

Testari / evaluare ebraică

Ebraica aparţine grupului de limbi semitice și este o limbă în care se scrie de la dreapta la stânga, scrisul nu include vocalele (reprezentate de puncte, linii).

Vorbiți fluent în orice limbă!

Cursuri stimulative, structurate în lecții relevante și interesante 
care se desfășoară într-un mediu atrăgător și confortabil.
Profesori dinamici și dedicați!
ÎNSCRIE-TE AICI