TURCĂ

Limba turcă este o limbă turcică vorbită în principal în Turcia (72,9 milioane), Bulgaria (810.000), Cipru (175.000), Grecia (300.000), România (30.000) și de emigranții turci din Uniunea Europeană (3-4 milioane). Numărul vorbitorilor nativi este estimat la 80 de milioane, iar numărul total de vorbitori la 95 de milioane.

Dacă se includ și alte populații care vorbesc cîteva limbi foarte apropiate, situate în raport de dialect cu turca , numărul vorbitorilor nativi atinge 100 de milioane, iar numărul total al vorbitorilor 125 de milioane.

Limba turca face parte din familia limbilor altaice. Este limba oficiala in Turcia si Cipru, fiind vorbita de peste 80 de milioane de nativi din aceste tari si din alte tari ale lumii.

Limba turca este considerata cea mai pura intruchipare a tipului aglutinant (relatiile dintre cuvinte se exprima prin sufixe adaugate la un radical invariabil, purtator de sens). Fiecare sufix are o singura valoare, fiecare categorie gramaticala se exprma intotdeuna prin acelasi morfem. In prezent limba turca se scrie cu aflabet latin usor modificat.

Metodologia noastră are la bază sistemul conversațional. Această medodă se prezintă sub forma “ascultă, vezi, repetă și vorbește” in limba turca. Astfel, împreună cu toate aspectele gramaticale pe care le învățați, veți reuși să vorbiți într-un timp  foarte scurt.

Cursanților noștri le este oferit un program cu un conținut special întocmit în acest scop. Profesioniști, cu o experiență îndelungată în predarea limbii turce, preferăm un mix de metode de predare.

Scopul nostru principal este să vă ajutăm să stăpâniți cât mai repede și mai bine limba turca; din acest punct de vedere, vom folosi metodele de predare care s-au dovedit, în experiența noastră, cele mai eficiente pentru îndeplinirea unui anumit obiectiv.

De exemplu, abilitățile de a purta o conversație pe teme generale sunt cel mai bine stimulate prin așa-numita « metodă directă », în care profesorul și cursanții discută exclusiv în limba de curs. Pe de altă parte, exercițiile de traducere facilitează mai bine asimilarea vocabularului și înțelegerea textelor scrise.

Pentru a deveni utilizator independent al limbii turce, s-a stabilit ca o persoana are nevoie de vreun an si trei luni si de un ritm sustinut de 2 ori pe saptamana de studiu al limbii. Aceasta inseamna 112 de sedinte, adica 4 module, in cazul in care se incepe studierea limbii de la nivelul 0 (zero). Tabelul de mai jos prezinta o structura a unui curs de limba turca in care studiul limbii incepe cu nivelul zero.  

DenumireNumar participantiNivelModulNumar sedinteNumar ore didacticeDurata sedinta
Limba turcă7 – 9 persoaneA12856100 minute
 (incepatori) A22856100 minute
Limba turcă7 – 9 persoaneB12856100 minute
 (intermediar) B22856100 minute
Limba turcă7 – 9 persoaneC12856100 minute
 (avansat) C22856100 minute

* 1 ora didactica tine 50 de minute.

Aceasta structura are caracter orientativ. In general, cursurile de limba turca se personalizeaza in dependenta de domeniul de activitate, de profilul companiei, de obiectivele pe care le stabilim, de nivelul de la care incepe un curs etc. Cere oferta de curs de limba turca aici.

Cunoasterea unei limbi straine este vitala in zilele noastre, iar limba turca cunoaste o expansiune din ce in ce mai mare in fiecare zi. Intr-o lume in continua miscare si schimbare, angajatii trebuie sa se adapteze din mers. Invatarea continua, reconversia profesionala sunt demersuri la care recurg angajatorii, mai nou, pentru eficientizarea activitatii, fidelizarea angjatilor precum si dezvoltarea pe termen lung a companiei.

Auditul lingvistic trebuie sa faca parte din protocolul de evaluare permanenta intr-o companie care gandeste dezvoltarea pe termen lung.

POLIGLOT Centru de Limbi Straine vine in ajutorul acestor companii cu solutii de testare rapida, dar care pot imbunatati activitatea la nivel de departament sau chiar de companie in general.

Testele noastre constau in:

 1. evaluare scrisa, care presupune un test grila in limba turca si un eseu pe o tema prestabilita;
 2. evaluare orala, care inseamna o discutie libera in limba turca cu angajatul pe teme diverse;

Testarile se pot organiza la sediul Clientului sau la sediul nostru. Testarile orale se pot organiza „la distanta” prin telefon sau skype.

O companie poate recurge la testarea lingvistica atunci cand doreste sa angajeze persoane vorbitoare deja de limbi straine si necesita doar stabilirea nivelului de cunostinte, precum si atunci cand doreste sa faca o evaluare interna a angajatilor, in vederea organizarii unui curs de limba turca. Auditul ajuta, in acest caz, la incadrarea angajatilor intr-o anumita grupa in functie de nivel. Cere oferta de audit lingvistic aici.

Dimineață

 • Modul A1.1.: nivel incepator
 • Numar sedinte: 12 
 • Durata sedinta: 100 minute 
 • Interval orar: 08:00 – 09:40
 • Frecventa: 2 ori/ saptamana (luni si miercuri)
 • Nr.module/ nivel: 2 (modul A1.1. + A1.2. = nivel A1)
 • Nr. cursanti in grup: 5 – 6
 • Locatie: din str. Polona 23A, sector 1 (zona P-ta Romana)
 • Data incepere curs: se va comunica
 • Pret modul: 660 lei

Seară

 • Modul A1.1.: nivel incepator
 • Numar sedinte: 12 
 • Durata sedinta: 100 minute 
 • Interval orar: 18:30 – 20:10
 • Frecventa: 2 ori/ saptamana (luni si miercuri)
 • Nr.module/ nivel: 2 (modul A1.1. + A1.2. = nivel A1)
 • Nr. cursanti in grup: 5 – 6
 • Locatie: din str. Polona 23A, sector 1 (zona P-ta Romana)
 • Data incepere curs: se va comunica
 • Pret modul: 720 lei

Week-end

 • Modul A1: nivel incepator
 • Numar sedinte: 16
 • Durata sedinta: 150 minute (3 ore didactice) *O ora didactica = 50 minute
 • Interval orar: 10:00 – 12:30
 • Frecventa: 1 data/ saptamana (sambata)
 • Nr.module/ nivel: 1 (modul A1.1. + A1.2. = nivel A1)
 • Nr. cursanti in grup: 5 – 6
 • Locatie: din str. Polona 23A, sector 1 (zona P-ta Romana)
 • Data incepere curs: se va comunica
 • Pret modul: 1 440 lei

Cursul se adresează oricărei persoane tinere sau adulte, indiferent dacă are cunoştinţe de nivel începător, mediu sau avansat.

Cursurile individuale se tin in intervalul 09 :00 – 21 :00 atat la sediul nostru cat si la sediul clientului. În funcție de nevoile cursanților, vom insista asupra asimilării rapide a deprinderilor de comunicare în limba bulgară, grație metodelor dezvoltate și aplicate de profesorii noștri.

Cine suntem

Poliglot – Centru de Limbi Străine a fost înființat de un grup de profesioniști cu veche experiență în predarea limbilor străine, precum și în realizarea de traduceri și retroversiuni, interpretariat și training. Scopul nostru este unul singur: să le oferim cursanților rezultate concrete și tangibile – adică să vă ajutăm să învățați orice limbă străină din portofoliul nostru, indiferent de dificultate sau de nivelul de competență la care doriți să ajungeți.

Echipa POLIGLOT

Profesorii Poliglot dețin licențe universitare și diplome post-universitare (studii aprofundate și masterat), cu specializări în domeniul filologiei și  toți avand o experiență semnificativă în predarea limbilor străine la toate nivelurile – de la începători la avansați care se pregătesc pentru examenele de nivel C1 – C2 (Graduate Record Examination, Cambridge Proficiency in English, Grosses Deutsches Sprachdiplom etc.). O parte dintre noi avem experienta tarii limba careia o predam datorita studiilor pe care le-am facut in aceste tari sau datorita faptului ca am locuit in aceste tari.

Traducatorii POLIGLOT sunt autorizati de catre Ministerul Justitiei si sunt specializati in traduceri din toate domeniile, cum ar fi : medical, afaceri, drept, construcții, finanțe și bănci, contabilitate, marketing, resurse umane, tehnic, comerț, turism s. a. Interpretii nostri au experienta in traducerea simultana si consecutiva la conferinte sau intalniri de afaceri.

 

ÎNSCRIE-TE AICI